Ahhoz, hogy pincészként igazán sikeresek lehessünk, szükség van arra, hogy finom, ízletes borokat tudjunk előállítani. Ennek persze vannak titkai, trükkjei: melyeket sokszor nem ismerünk, de a fő alapelveket azért mindenki tudja. Nincs olyan ember, aki úgy próbálna bort készíteni, hogy a legfontosabb elemeket nem fogadja el.
Kell egy jó domboldal
A termőtalaj és a fekvés egyaránt fontos. Mindig igyekezzünk feljavítani a talaj minőségét, ha azt szeretnénk, hogy a szőlő igazán szép maradjon, de az is fontos, hogy mindig legyen permetszer a növényen.
Szükség van egy jó pincére
Mindig kell egy jó pince, ahol a borunkat tartani tudjuk. Ez azért is kiemelten fontos, mert így, ez által a megfelelően hűvös hely is biztosítva lehet. Ha a pince elegendően hideg, akkor biztos, hogy nem fog az ital megromlani, vagy savanyúvá válni.
Kellenek az érlelési technikák
Na, itt mutatkozik meg hatalmas különbség a különféle borászatok között. Hiszen, gondoljunk csak bele abba, hogy mekkora különbség van a Pick szalámi és egy egyszerű márka között. Itt vannak azok az üzleti titkok, melyek szinte felbecsülhetetlen értékűek.
Szükség van megbízható emberekre
Legyen szó akár idénymunkáról, vagy állandó személyzetről: mindig kellenek olyanok, akik tényleg precízen végzik a dolgukat, és pontosan, határidőre képesek megcsinálni a rájuk bízott feladatokat. Ebben lehet a segítségünkre egy jó borász, ezt a szakmát is ki lehet tanulni az egyetemeken, főiskolákon, vagy akár egy agrármérnöki szakon, a megfelelő specializációt választva.