Egyéb kategória

Melyek a legjobb konyhai alapanyagok a sportolói étrendben?

Egy sportember sokszor megválogatja azt, hogy mit eszik. Sokak szerint a szója és a fehér liszt kizárva: de pontosan milyen alapanyagokat érdemes vásárolni a boltban, melyek a leggyakoribb hozzávalók, melyeket mindenki szeret?

Íme, összefoglaltuk egy cikkben a legfontosabb tudnivalókat. A lista korántsem teljes, de ezt az irányvonalat érdemes követnünk, ha sportolóként szeretnénk étkezni.

Rizsliszt

A rizsliszt a hagyományos liszt kiváltója. Nem tartalmaz glutént, és kis gyakorlással hasonló állagú ételek készíthetőek belőle. Érdemes lehet barna rizsből készült lisztet használni, ha erre lehetőség van. Pizzát, lepényt, habarást – mindegyik lehet vele csinálni.

Stevia

Szükség lenne valamire, ami a cukrot pótolja? A stevia tökéletesen alkalmas erre. Finom, egészséges, élettanilag is sokkal jobb. Gyakorlatilag ugyanaz az ízvilág, kevesebb szénhidrát mellett – mire lenne még szükség?

Gyümölcsök

A gyümölcsök rendkívül zamatosak, lédúsak, és feldolgozatlan állapotban tartalmazzák a fontos vitaminokat, nyomelemeket, szénhidrátokat. Érdemes minél kevesebb hőkezeléssel fogyasztani őket, hiszen a gyümölcsök mindig finomak.

Vanília és fahéj

Ha ízletes ételeket szeretnénk készíteni, akkor szükség lehet arra, hogy vaníliát és fahéjat is vásároljunk. Harmonizáló ízvilág, ráadásul úgy, hogy nem kell a szervezetet felesleges és káros tápanyagokkal terhelni.

Miket készíthetünk ezekből?

Rengeteg féle ételt, szinte bármivel próbálkozhatunk, ami a hagyományos konyha része – ha érdekel minket a téma, akkor látogassunk el a Nutri8 webáruház blogjára. Akár palacsintát, tortát, salátát, vagy pizzát: mindegyiket tudunk készíteni a megfelelő, egészséges alapanyagok összeállításból, csak arra kell ügyelni, hogy cukor, fehér liszt és zsír ne kerüljön bele a végső termékbe nagyobb mennyiségben.

Ez is érdekes lehet...